maandag, september 02, 2013

De Weerelt, vegetarisch alternatief

Omdat ze niet direct een keuze kon maken uit het aanbod vis en vlees besloot vriendin bij een recent bezoek aan De Weerelt in Turnhout vol te gaan voor vegetarische alternatieven. Makreel noch slibtongetjes dus - mijn keuze du jour - maar groentjes en meer van dat lekkers. Of ze ook effectief vegetarisch was wou men weten, dan zou men daar rekening mee houden bij het wachthapje. Alerte bediening, dat is altijd fijn, al was een aanpassing voor ons niet direct aan de orde.
Ik had een beetje schrik voor haar voorgerechtje, 'humus met gegrilde aubergines, gemarineerde artisjok en butternut pompoen' en wel omdat humus al eens 'zwaar op de maag' wil liggen. Niets van dat alles, deze was zo luchtig als een passerend zomers wolkje bij heldere hemel. Mooi gepresenteerd en lekker in combinatie met de aubergine en artisjok. Dat het stil was aan de overkant van de tafel.

De Weerelt - Humus met gegrilde aubergines, artisjok, butternut

Ook met het vegetarische hoofdgerecht, de 'gestoofde paksoi met risotto, oesterzwammen en bouillon van verse tuinkruiden' haalde Ann opnieuw een winnertje in huis. Dat het makkelijk is je als restaurant te beperken tot een pasta met groenten en een slaatje als vegetarisch alternatief. Pak je het echter met net dat tikkeltje meer beroepseer aan zoals hier in De Weerelt, dan gaan zelfs niet vegetariers overstag. Extra punten!

De Weerelt - Gestoofde paksoi met risotto, oesterzwammen ...

De Weerelt
Warandestraat 17-19
info@deweerelt.be
T - 014/72 48 65

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...