woensdag, juli 18, 2012

Ikea bier

Wel kijk eens aan, IKEA heeft een nieuw product in hun gamma. Eentje dat - mits de smaak een beetje goed zit en ik ben nogal kieskeurig - een serieuze verademing kan betekenen voor de winkelende man. Bier, te koop in Ikea, well I'll be damned!

Hotdogs voor een halve euro en gesuikerde donuts aan een spotprijsje, dat was tot vandaag mijn beloning voor een moedige namiddag winkelvertier met vriendin. Ok, die keukenafdeling en bij uitbreiding ook die met de planten vind ik nog wel leuk maar voor de rest blijft het toch een beetje een martelgang. Zeker omdat je er eigenlijk niets van nodig hebt, wil je er voor zorgen dat je huis binnen de kortste keren niet op een toonzaal van de meubelgigant lijkt.

Ikeabier, jongens wie had dat gedacht! Öl Mörk Lager mag het biertje noemen. Lord of the rings iemand? Verder opzoekingswerk leert me trouwens dat de biertjes in België nog niet voorradig zijn. In geen enkele vestiging, aldus de online catalogus. Meer nog, het is niet duidelijk wanneer ze wel te verkrijgen zijn.

Ikea bier - Öl Mörk Lager

Terwijl we er in België nog op moeten wachten is de Öl Mörk Lager in verschillende UK winkels wel te verkrijgen. Een brilliante zet natuurlijk want geen land met een groter alcoholprobleem - om van hun gepatenteerde 'bottlefights' nog maar te zwijgen - dan het Verenigd Koninkrijk. Koppelverkoop met emmertjes voor de köts dringt er zich bij voorbaat al op!

Een gouden tip voor de Zweedse reus, verkoop je bier niet exclusief in de foodieshop aan de uitgang. Aan de inkom, dat is een veel betere keuze. Mannen gaan dat plezant vinden en... tevreden klanten kopen meer. Daar draait het toch allemaal om. En zeg nu zelf, een licht geagiteerde man met twee sixpacks en pakweg een zelfbouwslaapkamer naar huis sturen, dat kan toch nooit een goed idee zijn? Persoonlijk vergeet ik nu al de helft van de vijzen op de juiste plaats erin te draaien, kun je nagaan wat dat geeft na enkele biertjes.

1 opmerking:

Ruth zei

Wel al in de Belgische vestigingen: Ikea Akvavit, in kleine flesjes, met leuke tekeningen op de labels! Me like! Nog niet geproefd...

Foto op Instagram (geen idee hoe ik die hier zou kunnen tonen)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...