dinsdag, juli 24, 2012

Balls & Glory

Je moet het ze nageven, de mensen van Balls & Glory weten ontzettend goed te scoren met iets wat eigenlijk een terminaal onhip product is. Gehaktballen met stoemp? Dat is doordeweeks, iets waar grootmoeders in de jaren tachtig al vanaf zijn gestapt. Eén kleine maar, het is ook zo verdomd lekker! 

Balls & Glory - de vitrine!

Een gehaktbal bij Balls & Glory is natuurlijk niet zomaar een gehaktbal. Mooier dan het op de vitrine staat geschreven staat kan ik het niet uitleggen. Een primeur op coolinary, een raam krijgt het woord: "What we like most about our meatballs is that they are filled with things we love".  Schoon gesproken en ook helemaal waar. Droom weg bij de gedachte aan hemelse smaakcombinaties met onder andere appel, kers, rabarber, zwarte olijf, spinazie, kervel-pancetta of champignon-truffel. Om nog maar te zwijgen van de stoemp en de bijhorende sauzen.

Balls & Glory - de filosofie!

Hoe verleidelijk het ook mocht klinken - Wim zijn ballen uit het vuistje - we hadden besloten om toch maar plaats te nemen aan de centrale gastentafel. Noem me traditioneel maar iets in mij vindt het niet zo erg om zittend te eten. Zo met mes en vork - goed opgevoed als ik ben, wat had je gedacht -  dat gaat rechtstaand en wandelend gewoon niet zo vlot. Los daarvan bleken de ballen uit het vuistje tijdens de Gentse Feesten wel een enorm succes. 't Moeten niet altijd frietjes met stoverij zijn natuurlijk!

Balls & Glory - uit het vuistje

Mijn madam had tijdens ons bezoekje een bal met witloof en Tierentyn mosterd. Ann lustte er wel pap van maar voor mij was hij iets te bitter en te scherp. Een kwestie van goesting.  De voor mij iets toegankelijkere bal met tomaat en basilicum daarentegen wist ik wel te smaken. Rest me alleen nog de vraag hoe ze die vulling in die bal krijgen.

Hulde trouwens aan de fantastische stoemp en de twee geweldig hetzij mysterieus smakende sausjes.En misschien ook wel aan dat ene meisje met de juiste connectie, die onze reservatie op deze uiterst drukke dag had geregeld. Wat zeg ik? Zij was de connectie jandorie.

Ook fan van ballen? Of van televisiechouchou Wim Ballieu? Ik heb al geruchten over Antwerpen, Brussel en een nieuw pand in Gent gehoord. Niet van mijn connectie, wel in de wandelgangen. Ze gonzen die ballen en dat is meestal geen slecht teken!


Gehaktbal met witlof en mosterd

1 opmerking:

Anniek zei

Een ode met ballen, zou ik zeggen. Ik moet er dringend nog eens heen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...