dinsdag, juni 26, 2012

Sips - Antwerpen

In de schaduw van de Sinksenfoor een terrasje doen bij Sips, thuishaven van Kempenzoon, notoir cocktailshaker en Njamgediende Manuel Wouters, dat kan nooit een slecht idee zijn. Zeker niet als je toevallig in de buurt bent. Al op verschillende gelegenheden mocht ik genieten van 's mans cocktails maar in de bar was ik dus nog altijd niet geraakt. De koe en de horens, vorige week was het zover!

Sips Antwerpen

Rustig een terrasje doen dus, allemaal goed en wel maar toch eerst even de huisregels lezen. We waren met zijn tweeën, beide deftig gekleed en voorzien van een flinke dosis goede manieren. Aan minstens 3 van de 16 regels voldeden we dus geen vuiltje aan de lucht. Het borreluurtje kon beginnen!

House rules and regulations

Helemaal vergeten welke mocktail vriendin besteld had - ze moest nog rijden en we kwamen ergens vandaan waar de wijn rijkelijk vloeide - mijn keuze was relatief snel gemaak. Het werd een Vesper, naar de gelijknamige Bond girl Vesper Lynd uit Casino Royale.

Mijn keuze in de kaart

Het was voor een Gin & Tonic liefhebber natuurlijk een logische keuze die 'Vesper', want met componenten als Bombay Gin, Lemon Peel, Grey Goose Vodka en Lillet Blanc ging het wel die richting uit. Voor de liefhebbers, Lillet is een aperitiefwijn die bestaat uit een mengeling van Bordeaux wijn en citruslikeur. De aanwezigheid van kinine in die citruslikeur is direct ook de link naar de tonic.

Vesper


Bij een stijlvol etablissement als Sips halen ze het uiteindelijk niet in hun hoofd om bij die overheerlijke cocktails een schraal potje pisnootjes te serveren. Nee hoor, enkele felgesmaakte fijne kleine croques uit het vuistje waren ons deel. Minimum input, maximum effect!

Tafelknabbels

Een rijkgevulde bar met spirits van de bovenste plank en een barman die altijd stijlvol in de weer is, ziedaar twee vereisten voor een klasse cocktailzaak. Sips slaagt met verve, wat dacht je!

Shake it like a polaroid cocktail

1 opmerking:

Eric Diepvens zei

Ik hoop dat de huisregels grappig bedoeld zijn.
Indien niet, denk ik niet dat ik daar een voet wil binnen zetten(zelf al zou ik eraan voldoen).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...