donderdag, maart 01, 2012

Turnhout Taart!

Bakken is hip en dat is ook mijn jarige geboortestad Turnhout - 800 kaarsjes, dankuwel - niet ontgaan. Het ganse jaar door zijn er tal van activiteiten te doen, maar het feestje wordt pas officieel in het weekend van 17 & 18 maart op gang getrapt op de centrale grote markt, vanaf dit jaar beter bekend als 'Het Salon van Turnhout'.

Op zaterdag staat muziek centraal met een variétéshow met Stanny Crets, een killer Decap orgel Beat Machine, de onlangs Oscar gelauwerde kempenzoon Jef Neve die loos gaat met vuurwerkmakers en een dj-set van Mascotte.


Turnhout Taart!

Zondag van 7 tot 13h is er een grote 'antiek- en curiosamarkt XL', een rommelmarkt zoals dat in Turnhout heet. En wat is dan het culinaire aspect hoor ik u denken, anders is er geen link met Coolinary. Wel dat zit zo.

Op zondag van 11 tot 14 h wordt 'Het Salon van Turnhout' gepast ingehuldigd met 'Turnhout Taart'. Ik taart, jij taart, dus waarom in hemelsnaam de hoofdstad van de Kempen niet. Iedereen is welkom om in goed gezelschap met een heerlijk zelfgemaakte taart naar de Grote Markt af te zakken waar er bij het drinken van een kopje koffie of thee heerlijk verbroederd kan worden. De orgineelste cakes, muffins, taarten en gebak maken kans op gratis tickets voor tal van Turnhout 2012 activiteiten.

In eerste instantie was er sprake dat niemand minder dan Sofie Dumont, gekend van het VT4 programma Goe Gebakken, de taartjes zou komen keuren maar wegens omstandigheden gaat dat feestje helaas niet door.  Niet haar nieuwbakken opvolger Wim Ballieu, maar enkele Turnhoutse patissiers zullen zich van de taak als jury kwijten.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...