zondag, maart 25, 2012

Tofu-pita

Heerlijk toch die lentezon. Het frisse windje nemen we er met plezier bij. En terwijl gans Vlaanderen de barbecue voor de eerste keer dit jaar van stal haalt, doen wij eens lekker tegendraads met vegetarische pita's. 

Tofu-pita met veldsla
Nodig:

3 el sesamolie, 250 gr tofu in blokjes van 2 op 2 centimeter, 1 tl madrascurry, 3el mirin, 2 el sojasaus. 

Doen: 

Sesamolie in een braadpan verhitten en de blokjes tofu toevoegen. Gedurende 3 dagen minuten (what was I thinking) laten bakken zonder erin te roeren. De tofublokjes voorzichtig omdraaien en nog drie minuten verder laten bakken. Currypoeder over de blokjes strooien, de mirin en de sojasaus toevoegen en laten sudderen tot de tofu het vocht heeft opgenomen. That's it! Bijzonder smakelijk tussen - hoe kan het ook anders - een pitabroodje met wat veldsla, sjalot, kerstomaat en alfalfa kiemen. Een sausje, voor mij hoeft het voor een keertje zelfs niet. 


Tofu-pita

Naar een recept uit het boek 'Puur & Vegetarisch'.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...