woensdag, februari 01, 2012

Tijgerbrood vs Giraffebrood

Zo goed als wereldwijd is tijgerbrood gekend als tijgerbrood, een evidentie lijkt mij. Dat ligt aan de typische korst en niemand die zich daar vragen bij stelt. Niemand, tot de kleine Lily Robinson – leeftijd 3 en ½ jaar – er zich mee ging bemoeien.

Tijgerbrood


Lily vond namelijk dat het patroon van het brood er eerder uitziet als dat van een giraffe. Probeer zo’n kind maar eens ongelijk te geven als ze eigenlijk voor de volle 100 procent gelijk heeft. Samen met mama kroop ze in haar pen en schreef ze een brief naar het hoofdkantoor van Sainsbury’s, de bekende Britse warenhuisketen waar ze haar tijgerbroodje kocht. Het resultaat, onderstaande brief ondertekend door Lily. 

De brief van Lily

Het siert de mensen van Sainsbury’s dat ze het briefje van de driejarige beantwoorden en haar een weliswaar goedkope aankoopbon schenken. Het siert ze nog meer dat ze die brief ondertekenen met ‘Chris King, leeftijd 27 en 1/3 jaar’, naar analogie met de leeftijd van Lily Robinson.

De reactie van Sainsbury's

Maar het meest verbluffende echter, is het feit dat Sainsbury’s onder lichte druk van de sociale media effectief de naam van het tijgerbrood gaat veranderen in giraffebrood. Het doet me een beetje denken aan een kunstveiling in het Brusselse vorige week. Potentiële kopers konden op een post-it hun bod in natura uitbrengen en naast hun favoriete kunstwerk kleven, waarna de kunstenaar vervolgens zijn keuze maakte. Een weekendje Rome, een week op vakantie aan een idyllisch eiland en dergelijke voorstellen, ze moesten allemaal de duimen leggen voor het aanbod van een klein meisje. “Ik vind jouw foto heel mooi. Zou je deze willen ruilen tegen een tekening van mij?” Schone wereld als kindjes gelijk krijgen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...