maandag, november 07, 2011

Sergiology

Gisteren naar de boekbeurs geweest, iets wat toch al weer een jaar of 20 geleden was. Een klasuitstap als ik het me goed herinner. Grote mensenmassa’s, ik ben daar niet zo voor, vandaar. Waarom gisteren dan wel naar de boekenbeurs afzakken? Omdat Tony Le Duc en Sergio Herman gisteren de tijd rijp achtten om eindelijk een tipje van de sluier te lichten van het boek waar ze al ongeveer twee jaar in alle geheimzinnigheid aan werken. Geen boekvoorstelling dus – die moet nog gedrukt worden – maar een kleine voorbeschouwing. Een proevertje zo u wil!

De heren schonken zich een glaasje champagne in en staken van wal met een mooi stukje film van ongeveer 4 minuten, een verzameling van impressies als het ware. We zagen Sergio aan de zee, een man in een museum met een ‘audioguide’, een citrusvrucht en vakbroeder Heston Blumenthal. Maar ook de inhoudsopgave van het boek, dj Sven Vath, kenmerkende portretten van de hand van Stephan Vanfleteren en foodfoto’s van Le Duc. Dat Sergio zich wel vaker laat inspireren door kunstenaars, Ibiza, de zee of muzikanten is gekend, in het boek krijg je hierover meer tekst en uitleg. Geef bijvoorbeeld de paginanummer in op de meegeleverde audioguide en Sergio himself geeft je met zijn zoetgevooisde stem de gepaste commentaar. Of Heston Blumenthal. Of René Redzepi. Of luister gewoon enkele minuten naar het ruisen en klotsen van de zee. Mooi!

Sergiology – want zo gaat het boek heten - wordt dus duidelijk geen kookboek, maar een uniek tijdsdocument waarin driesterrenchef Sergio Herman ons een blik gunt op de mens achter de mythe. Meer dan 400 pagina’s plezier, gebundeld in een zwarte luxebox. Uniek zoals we het van Uitgeverij Minestrone gewend zijn. Weldoordacht, mooi vormgegeven… een hebbeding als het ware. Dat laatste mag je trouwens letterlijk nemen gezien er slechts 2.000 exemplaren gemaakt zullen worden. Wil je jezelf van een exemplaar verzekeren, dan kan je mits het betalen van een voorschot van 65 €, op www.sergiology.com nu reeds intekenen op een kopie. Leuk is dat je het nummer van je boek zelf kunt kiezen. Troost jezelf echter de moeite op zoek te gaan naar het nummer 1977, want die is reeds voorbehouden. Wat moet ik zeggen, ik ben trots op mijn geboortejaar.


Nog groot nieuws! Sergio Herman gaat boeken uitgeven. Niet dat hij stopt met koken, maar levenslang gaat hij nu ook weer niet achter de kachel staan. En als de gelegenheid zich voordoet om tot Minestrone toe te treden, dan grijpt ook Sergio die kans met beide handen. Dat is uiteraard goed nieuws voor foodies. Minestrone had er al een handje van weg om met geweldig leuke uitgaves op de proppen te komen, iets in mij zegt dat dit nu nog meer het geval zal zijn. Iets om naar uit te kijken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...