dinsdag, november 29, 2011

Foodpairing - kip

Foodpairing, 't is een mooi iets! Kort samengevat is het een schematische voorstelling van verschillende producten, welke na een grondige wetenschappelijke analyse op basis van gelijke smaakcomponenten, aan elkaar gelinkt kunnen worden.

Verschillende printjes van de oude 'foodpairingtrees' - je kan ze nog vinden op de eerste website - heb ik hier nog steeds rondslingeren, maar tegenwoordig zien ze er veel gelikter uit. Feit dat ze ondertussen 'dynamisch' zijn wil ook zeggen dat de toepassingsmogelijkheden ten opzichte van vroeger veel uitgebreider zijn.

Ga maar eens lekker loos met de dynamische foodpairingtree van geroosterde kip en je begrijpt direct wat ik bedoel. Foodpairing, een speeltuin voor de creatieve kok en op en top Belgisch!Prachtige website, die met een beetje pech misschien wel wat verslavend kan werken. Voor je het weet zit je te experimenteren met compleet van de pot gerukte smaakcombinaties die wonderwel bij elkaar blijken te passen. Maar of dat nu een nadeel is durf ik te betwijfelen.

2 opmerkingen:

Sarah zei

intrigerend! en al iets getest?

Sid Frisjes zei

Uiteraard... Appelmoes, of rijst en curry passen er inderdaad uitstekend bij :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...