vrijdag, januari 14, 2011

Verlooren Mondaagh - 16/01/11

Ook deze zondag staat Qlinaria, naast tal van andere verenigingen, weer paraat op de Turnhoutse markt tijdens ‘Verlooren Mondaagh’. De Turnhoutse Bakkersvereniging zorgt traditiegetrouw voor ovenvers worstenbrood en appelbollen, de verenigingen bieden dan weer een keur aan hapjes en drankjes.

Zo kan je aan de stand van Qlinaria terecht voor een overheerlijke hutsepot, afgewerkt met een kwarteleitje, verse soep, koffie (gewoon, Italiaans of French), een kleine selectie ‘korte drank’, en een sprankelend glaasje (of fles) cava.

Inwoners van Turnhout krijgen op vertoon van hun paspoort een gratis consumptiebonnetje onder het motto ‘Klinken met de Binken’.Het spreekt voor zicht dat bezoekers van buiten de stad ook meer dan welkom zijn. Het zou wel eens een tijdje duren vooraleer je opnieuw de gelegenheid krijgt om te genieten van de Turnhoutse Grote Markt, gezien deze binnen afzienbare tijd omgetoverd wordt tot – wat heet – ‘Het Salon van Turnhout’.

Er is tevens animatie voor zien, en om de nakende werkzaamheden aan de Grote Markt op een ludieke manier luister bij te zetten wordt er met ‘de grootste schup’ een gooi gedaan naar één of ander illuster record. Reden genoeg om af te komen met andere woorden!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...