zondag, januari 30, 2011

Flinterdunne kaaschips met Brugge Kaas

Of ik met de gekregen Brugge Kazen ook nog een kleinigheidje in elkaar wou flansen was de vraag? Iets simpel, makkelijk om thuis te maken, en vooral lekker! Nu wil het toeval dat ik een groot liefhebber ben van een portie kaas, als het even kan met een lekker biertje erbij. Dat er geen uitgebreid recept van mij volgt laat zich dan ook raden. Gewoon, een kleinigheidje. Om bij een lekker pintje van te genieten. Flinterdunne kaaschips leek me wel iets, en dat is het uiteindelijk ook geworden.


Dat er voor de chips slechts één ingrediënt nodig is, met name versgeraspte kaas, maakt dat dit receptje zich wel heel goed laat catalogeren onder 'makkelijk thuis te maken'. Gezien een beetje promo rond de 'Brugge, gerijpt in Rodenbach' aan de basis lag van het gekregen kaaspakket leek het me niet meer dan logisch om deze te nemen voor de kaaschips. Niet direct een gouden keuze zo bleek, want de kaas is te zacht om te raspen. Met een beetje goede wil is het me uiteindelijk toch gelukt, maar een betere keuze zou bijvoorbeeld de 'Oud Brugge', of de 'Brugge Prestige' zijn. Die laten zich namelijk raspen alsof het niets is. Met behulp van een eetlepel, op een met bakpapier bedekte ovenplaat de geraspte kaas verdelen in kleine rondjes. Deze 8 à 10 minuten garen in het midden van een op 200 ° C voorverwarmde oven, en klaar is kaas! Het resultaat, flinterdunne kaaschips, ideaal als borrelhapje ter vervanging van een portie nootjes.


Mocht je die kaaschips - hoe lekker ze ook zijn - een tikkeltje pover vinden als hapje, dan kan je ze natuurlijk ook na altijd wat opwaarderen. Een mooi plakje donker brood en een schijfje rode biet kunnen wonderen doen. Afwerken met een blaadje winterpostelein uit de tuin, of een ander blaadje groen naar keuze.

1 opmerking:

Sarah zei

Damn jongen wannéér opende gij uw restaurant ook alweer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...