woensdag, oktober 06, 2010

Het Gebaar - Roger van Damme

Lunch lounge Het Gebaar mag eindelijk aangevinkt worden op mijn ‘restaurant-wishlist’. Een uitnodiging voor een rum tasting van het merk ‘Mount Gay’ zorgde ervoor dat ik plots een halve dag Antwerpen in te plannen had. Zowaar de ultieme gelegenheid om een tafel te reserveren in het peperkoeken huisje van Roger van Damme, tot nader order nog steeds de chef van het jaar. In afwachting van de helft van het tafelgezelschap dat ruimschoots laat zou arriveren – het verkeer, u kent dat - besloten vriendin en ik ons alvast aan een aperitief te wagen. De ideale nazomer in het glas, die huisgebrouwde mojito-likeur aangelengd met een mousserende wijn. Zo rond de klok van half 3, toen we eindelijk voltallig waren, gingen we over tot onze bestelling. We kozen vier verschillende hoofdgerechten en vier verschillende desserten, kwestie van maximaal te kunnen genieten van al het lekkers / moois dat ons gepresenteerd zou worden.Aangenaam was ook dat Roger van Damme, die we op het BK BBQ al kort spraken, ons kwam begroeten aan tafel. De koetjes en kalfjes van dienst waren desserten en televisiezenders en er werd aardig wat gelachen. Mijn vermoeden dat hij een ‘all-round-nice-guy’ is werd trouwens bevestigd. Ooit liet hij zich in een interview, waarin het al dan niet behalen van een Michelin ster ter sprake kwam, ontvallen dat hij ’s avonds graag bij zijn vrouw en kinderen is, dat zijn gezin zijn sterren zijn. Prachtig vond ik dat. Na een minuut of vijf diende hij zich gisteren te verontschuldigen. Niet omdat hij snel terug naar de keuken moest omdat de zaak volgeboekt zat, wel omdat de voetbaltraining van zijn zoontje ging beginnen. Opperste klasse!

Iemand zin in iets lekkers?


Frisse zuiderse salade met avocado, appel en kingkrab, geserveerd met carpaccio van langoustine en een gebakken langoustine.


Gebakken zwezeriken, gelakte varkenswangetjes en gebakken champignons, geserveerd met een crème van knolselder en uienbouillon.

Tournedos Rossini
Vissuggestie van de chef - gebakken zeebaars, puree van aardappel en mousseline saus.
Pomme Pomme – Gekarameliseerde appels op een krokante bladerdeegbodem, geserveerd met ijs en crème van vanille en verschillende structuren van appel.Amani – Bereiding van hazelnoot en citrusvruchten
Crème brûlée.

Lucca – Ronde disk met smaken van bosvruchten, coulis van frambozen, chocoladecrème verfijnd met Cabernet Sauvignon azijn.
Indien het een misdrijf zou zijn om dergelijke prachtige kunstwerkjes tot hun prilste begin - zijnde een leeg bord - te herleiden, dan pleit ik met plezier schuldig. In onze gretigheid op zoek naar de verschillende smaken en texturen lieten we geen spaander heel van de bordopmaak. Met chirurgische precisie deelden we hapklare stukjes zaligheid om toch maar de juiste smaken te kunnen ontwaren. Schattenjacht voor gevorderden!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...