Altijd leuk als vriendin mijn hulp in de keuken nodig heeft. Geeft me een beetje het gevoel onmisbaar te zijn. Hulp bij gekleurde cakes voor een experimentje omtrent de invloed van het visuele bij het aspect op de smaakzin bijvoorbeeld. Dat begint met een latenight bezoekje aan een bevriend patissier in de avondschool, om snel voedingskleurstoffen te scoren welke ze vergeten was in de lokale bakkerswinkel. Het echte werk (nuja, cake uit een pakje) was nog niet bezig of er volgende al een spoedtelefoontje... waar de keukenweegschal lag, en of patisserie op een paar grammen stak of niet? En moeten daar hele eieren bij, of enkel het geel/wit? Maar eens op dreef is ze niet meer te houden natuurlijk. En dan trek ik een beetje foto's... van deeg dat met blauwe kleurstof gemengd wordt bijvoorbeeld.
Mijn corn, haar cakedeegjes.
Groen, oranje, roze.
Het resultaat mag er zijn, schattige cakejes.
Oranje, groen, bruin, roze, blauw.
3 opmerkingen:
Voor mij graag een stukje van die zonder kleurstof, please. Al wil ik die rode heel misschien ook wel proeven. Benieuwd naar het resultaat van het experiment!
Mii, er zit er geentje bij zonder kleurstof... ben ook wel benieuwd hoe het afloopt. Misschien krijg ik vriendin wel zover om een uitgebreid verslag te posten :-)
De groene doet me denken aan Indonesische 'sponscake': luchtige, groene 'schuim' zonder enige smaak.
Maar wel lekker :-)
Een reactie posten