dinsdag, september 21, 2010

RT CHEF 10 - Abdij Heverlee

Afgelopen zaterdag, samen met 3 andere ‘Qlinaristen’, op de site van de Abdij van Park Heverlee aan een wedstrijdje koken voor het goede doel meegedaan. De uitdaging bestond eruit om 3 gerechtjes (hapje, voorgerecht, hoofdgerecht) te maken, met een selectie angstvallig geheim gehouden ingrediënten uit de ‘Straffe Streek’ waar we ons bevonden. Spannend! Uit een verzameling van 60 ingrediënten maakten we onze keuze en creëerden we drie borden.


* Een romig roereitje met fijne champignons, sjalot en foie gras, een nestje van Parmezaanskoekjes en een kruidige puree.


* Een groen kruidensoepje, gefileerde paling en een krokant stukje stokbrood.


* Op Jack Daniels snippers gerookte tournedos, in Noilly Prat gekonfijte rode ui, gebakken aardappelblokjes, champignonschijfjes, groentejulienne en een vleesjus.

De ‘vakjury’, bestaande uit niemand minder dan Jeroen Meus (Restaurant Luzine, Dagelijkse Kost, Plat Préféré, …), Kwinten De Paepe (Restaurant Trente) - en een derde lokale culinaire held van wie de naam me nu ontglipt - proefden en beoordeelden de gerechten van de 12 deelnemende ploegen. Hun verdict was unaniem en… deze ‘Kempenzonen’ mochten in de prijzen delen.

1e plaats visgerecht
3e plaats hapje
3e plaats algemene rangschikking

Ik mocht – met een licht profetisch T-shirt, zo lijkt het - een fles champagne in ontvangst nemen van Jeroen Meus.
Onze andere, meer vooruitziende chefs lieten dan weer aardige woordjes schrijven in de door hun meegebrachte kookboeken. Achteraf volgde er nog een aangename barbecue met pintjes. Topdag!


4 opmerkingen:

Sarah zei

Amai jong, zo cool!

joris zei

Howla, dat ziet er weer heel lekker uit. Ik ga toch nog serieus lobbyen om jullie naar de Handelsschool te halen!

Sid Frisjes zei

Joris, dat staat al zo goed als in onzen agenda. Terugkrabbelen is geen optie :-)

Foodie zei

Cool zeg, alleen al de 'vis' foto verdient een prijs...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...