dinsdag, september 07, 2010

BK BBQ 2010 - de gerechten

Een simpele blik door het venster leert ons dat het barbecueseizoen alweer in het verleden ligt. De puristen onder ons vinden dat natuurlijk onzin, die staan immers bij weer en wind achter hun grill / smoker. Laten we daar nu vooral geen punt van maken en op Coolinary de grillverhalen van Qlinaria afsluiten met de foto’s van onze gerechten op het BK BBQ in Genk.

Visgerecht: Op de vel gebakken zeebaars, ‘Pomme Moskovite’ met Royal Belgian Caviar (uit Turnhout), gewokte groentjes (zeekraal, groene asperge, tuinboon, peultjes), oester en kokkels van de grill, scampi, groene kruidensaus en een champagnesaus.


Kipgerecht: Kiprollade gevuld met patanegra en saffraancoquilles, babyleaves, kort gegrilde kleine champignons en puree van gepofte zoete aardappel.


Varkensgerecht: Traag gegaarde varkensspiering (gepekeld en geïnfuseerd met Grimbergen Gold), gegrilde groenten, in ganzenvet gebakken aardappelblokjes en een honing-mosterd-Grimbergensaus.

Rundsgerecht: Traag gegaarde entrecote, gegrilde kalfszweriken, in de Qbag gegaarde groenten (broccoli, bloemkool, aspergepunten), gegrild spek, puree van gepofte truffelaardappel, morieljes, vleesjus en gegrilde aardappeltjes en rode ui.


Dessert: Barbecueflensjes met Qbag gegaarde seizoensvruchten en warme Loonse stroop, kletskop van Loonse stroop, ‘candyapples’ en suikergarnituur.

6 opmerkingen:

joris zei

Mmmm. Ik heb net gegeten maar als ik deze foto's zie, krijg ik spontaan terug honger!

Bart zei

Hoe spelen jullie dat in hemelsnaam klaar met een bbq?
Indrukwekkend en uitdagend, maar dat wordt wachten op een nazomerdagje of volgend jaar :)

Marc van der Wouw zei

Wow, ziet er erg goed uit allemaal, mooi opgemaakt en mooie plaatjes...

Sid Frisjes zei

7 man die volop vanalles aan het klaarmaken zijn + 1tje die alles vervolgens netjes op een bord legt

Bart zei

Dat er veel volk voor nodig was, was vrij duidelijk. Alleen associeer ik bbq nog steeds met een grill op kolen. Ik vermoed dat jullie daarop platen of pannen zetten? Of hoe worden die groenten/purees bereid?

Sid Frisjes zei

@Bart,

Wij gebruikten zowel brikettenbbq, gasbbq als smoker op hout.

aardappelen worden in de hete kolen gepoft (ingeprikt in zilverfolie) en vervolgens gepureert.

Handige grilpannetjes alsook een inzetwok maken het mogelijk te varieren in de bereiding, en brocolli, bloemkool etc kan makkelijk in een Qbag gemaakt worden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...