dinsdag, augustus 31, 2010

BK BBQ 2010 Genk - het verdict van de jury!

Het Belgisch Kampioenschap Barbecue 2010 zit erop en ik denk dat we daar met het ganse team heel tevreden op kunnen terugblikken.


Vrijdag was er ondermeer de eerste voorzichtige kennismaking met de stad Genk en de zoektocht naar standplaats 14. Deze ons toegewezen plaats lag tussen de twee centrale marktpleinen, wat er voor zorgde dat we op de wedstrijddag steeds veel voorbijgangers aan onze stand mochten verwelkomen. Zaterdag was het tijd voor de parade van de deelnemers, en dat is altijd plezant. Daar waar ik met mijn kleine groene Weber vorig jaar nog menig kind mocht verrassen met een snoepje, bleken de kleine rakkers nu hun pollen vol te hebben met zoetigheid. Trendsetters wij hoor! De wedstrijddag zelf was net als vorige keer zo voorbij. Focussen, stressen, van hot naar her lopen... het hoort er nu eenmaal bij. Andere teams ook deze keer bijna niet in actie gezien, laat staan dat ik hun mooie borden heb mogen aanschouwen aan de wedstrijdstand.

Onze deelname van vorig jaar indachtig, hadden we ons voorgenomen om beter te doen. Heel specifiek hoopten we (stiekem) op een gerechtje in de top 3 en een plaatsje in de top 10 van de eindrangschikking. En als we dan ook nog zouden kunnen eindigen als eerste Kempische team… dan was dat mooi meegenomen.

Met enige trots – u zou eens moeten zien hoe fel we glimmen – kunnen we dan ook zeggen dat we aan al onze doelstellingen hebben voldaan. Hier volgen de scores:

3e plaats ‘Varkensgerecht’
4e plaats ‘Dessert’
9e plaats ‘Visgerecht’
9e plaats ‘Ambiance’

… Tromgeroffel …

5e plaats ‘Algemene rangschikking’

We beseffen nu maar al te zeer dat het voor ons bijzonder moeilijk wordt om nog beter te doen. Misschien moeten we maar een voorbeeld nemen aan de grote overwinnaars de BBCats, die bij amper hun derde deelname op verbluffende wijze zo goed als alle prijzen in de wacht sleepten. Rendez-vous volgend jaar, de messen gewet en het vuur heter dan ooit!

Geweldig weekend, klasse team, prachtige sponsors en natuurlijk ook geweldige supporters.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hartelijk dank voor jullie fijne reactie in ons gastenboek ! Bij ons staat plezier maken en vriendschap voorop en is deelnemen altijd een feest met deelnemers zoals Qlinaria ! Ik denk dat we jullie in de toekomst vaak op het podium gaan terugzien !

Vele barbecue groeten

Maarten
BBcats Overpelt

Sid Frisjes zei

Maarten, wil dat dan zeggen dat wij ook dansjes en liedjes moeten inoefenen? Alsof er nog niet genoeg bij komt kijken :-)

Sarah zei

Proficiat allemaal, goed gedaan!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...