vrijdag, april 09, 2010

Over ecocheques en chocolade

90 €, de tegenwaarde van dat bedrag was ik aan ecocheques kwijt. Gelukkig had ik me al een flink uit de kluiten gewassen Brittakan aangeschaft. Dat verlies je namelijk niet zo makkelijk als die cheques. 90 €, verdraaid. Als je net een gans huizeke verbouwd hebt blijven die altijd welkom hoor. Verloren tijdens de verhuis. Begin dan maar te zoeken.

Platentas, geen cheques. Fototassen, geen cheques. Barbecuegerief, geen cheques. Reistas, geen cheques. Fototas nog maar eens, nog altijd geen cheques. Telefoontje naar de mama, geen cheques. Gdvrdm! Kijk, dan leg je je erbij neer dat je die cheques kwijt bent, en je gaat verder.

Gelukkig is het net Pasen geweest en kon ik mezelf een beetje verliezen in chocolade. Deze week alleen al, en ze is nog niet om, kom ik makkelijk aan 350 gram. Er was het doosje van het Persoone van 250 gr, gekocht in het prachtige Paleis op de Meir - een aanrader - dat ik mezelf heb cadeau gedaan. De eitjes in het chocolade ei van hetzelfde Paleis op de Meir dat ik de mama cadeau had gedaan. De eitjes die vriendin voor haar leerlingen had gekocht, maar die waren overgebleven. En er waren de 'origine chocolatebars' van collegablogger
Evert-Jan die ik met veel plezier en evenveel zuinigheid weet te smaken.

En wat vind ik in mijn mooie zakje originechocolade? Mijn ecocheques! Schatten bewaar je best samen, op een veilige plaats. Zo is het maar net!

4 opmerkingen:

Mii zei

Ik ben die van mij ook kwijt en dat was eigenlijk mijn enige motivatie om een grondige lenteschoonmaak te doen. Het zal toch niet waar zijn dat ik echt élk kastje ga moeten opruimen voor ik ze terugvind zeker? Ik vrees van niet eigenlijk, denk dat ik ze met het oud papier heb meegegeven...

RozeMarijn zei

Wat zijn ecocheques?

Sid Frisjes zei

Ecocheques zijn cheques die je van je werkgever krijgt, waarmee je milieuvriendelijke / bewuste zaken kan kopen zoals spaarlampen, verantwoord hout, biotoestanden etc... Bedrag was geplafoneerd in 2009 op 125 € en in 2010 op 250 €. Werknemer is er goed mee, werkgever (belastingsvoordeel) is er goed mee en het milieu is er goed mee.

RozeMarijn zei

Ah,... dat kennen we hier niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...