donderdag, januari 07, 2010

Dominique Persoone - Paleis op de Meir

Dat ik op mijn blote knietjes heb gebeden dat The Chocolate Line zich een tikkeltje dichter bij de stille kempen zou vestigen is wellicht schromelijk overdreven. Wat niet wil zeggen dat ik er niet stiekem op gehoopt heb. Hoe ongelofelijk lekker en verrassend de pralines van Dominique Persoone ook mogen zijn, Brugge is toch een beetje de andere kant van het land hé.

Een veelbelovende, tikkeltje mysterieuze intro, alleen maar om te zeggen dat de chocolatier met het grootste rock ’n roll gehalte van ’t land in maart een tweede zaak opent. In Brugge huist hij in een alleraardigst doch bescheiden pand, in Antwerpen mag Persoone zowaar ‘chocoladekoning’ spelen in een paleis. Dat laatste mag u trouwens letterlijke nemen want hij zal de rechterbenedenvleugel van het prestigieuze ‘Paleis op de Meir’ voor zijn rekening mogen nemen.

J.P. Baurscheit tekende omstreeks 1745 – 1746 voor dit prachtige rococogebouw met laatbarokke invloeden, dat zonder twijfel één van de pronkstukken van de Meir genoemd mag worden. Naast tal van aristocratische families resideerde hier ondermeer ook Albert I, Leopold II en een zekere Napoleon Bonaparte. Mag ik dit toch wel geen kattenpis vinden?

En er is nog meer schoon volk dat ‘het Paleis op de Meir’ zal mogen bevolken. Links beneden krijgen we een ‘brasserie de luxe’ van de mensen van onder meer het Pomphuis. Op het zomerterras mag de ‘chef van het jaar’, Roger Vandamme zijn creaties laten schitteren. En dan is er nog ‘De Spiegelzaal’ op de eerste verdieping die dienst zal doen als feestzaal, de paardenstallen en het koetshuis die een nieuwe bestemming krijgen… het houdt niet op.

5 opmerkingen:

charlotte zei

ik was al eindje op de hoogte van Dominique zijn plannen.nu wel jammer dat het ver is van de westhoek hé, maar zal daarom niet laten van gaan...

Mii zei

Hé, dat wist ik niet. (En net daarom lees ik zo graag de posts van Coolinary. Jij bent eigenlijk zowat de Showbizz Bart van de culinaire wereld. :-)) Geduld wordt dus beloond, en hoe!

Sid Frisjes zei

Héhé, showbizzbartwitz is grappig

Anoniem zei

Is dat niet die cacaosnuiver... 't wit spul was op zeker? die is onze kids de toffe dingen aan het leren... goe bezig NOT

Sid Frisjes zei

Je moet het anders eens proberen. Die met gember/cacao helpt de neus zelfs bij een verkoudheid.

En je kan van een chocolatier nu niet direct verwachten dat ie jouw bengels gaat opvoeden hé.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...