donderdag, oktober 29, 2009

Stars, Food & Art

6 & 7 november is Amsterdam de place to be voor gourmands, gastronomen en sterrenjagers. In het prestigieuze hotel Sofitel The Grand vindt er voor de derde keer alweer het culinaire evenement Stars, Food & Art plaats. Tijdens 2 avondservices zullen 13 gerenommeerde chefs, goed voor maar liefst 29 Michelin-sterren, een 6 gangen menu samenstellen. Indien u aanwezig wenst te zijn dan is er nog steeds de mogelijkheid om te reserveren en wel via volgende link. Hou er wel rekening mee dat aan een dergelijk exclusief culinair top event een prijskaartje hangt en wel eentje van 650 €, wijnen incluis. Mocht u dit een ietsje te decadent vinden, een substantieel deel van deze couvertprijs gaat naar de Amsterdamse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis.Zijn van de partij:

Antoine Westermann, Le Buerehiesel (Strasbourg, Frankrijk) ***
Frederic Anton, Le Pré Catelan (Parijs, Frankrijk) ***
Michel Portos, Le Saint James Bouliac (Bordeaux, Frankrijk) **
Philippe Etchebest, Hostellerie Plaisance (Saint Emilion, Frankrijk) **
Emmanuel Renaut, Les Flocons de sel (Megève, Frankrijk) **
Sergio Herman, Restaurant Oud-Sluis (Sluis, Nederland) ***
Christian Sinicropi, Restaurant la Palme D’Or (Cannes, Frankrijk) **
Mohammed Elharouchi, Solo (Gorinchem, Nederland) *
Giovanni D'Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië) **
Patrick Jeffroy, Restaurant Patrick Jeffroy (Cantarec, Frankrijk) **
Patrick Gauthier, Restaurant La Madeleine (Sens, Frankrijk) **
Hans Välimäki, Restaurant Chez Dominique (Helsinki, Finland) **
Jonnie Boer, Restaurant De Librije (Zwolle, Nederland)***

Een andere optie is The Grand Carousel of Senses, zaterdagmiddag in hetzelfde Sofitel The Grand. Op dit unieke middagevent worden alle zintuigen op scherp gesteld tijdens een interactieve ontdekkingsreis langs wijn, spijs en emotie. Jonnie & Thérèse Boer van Restaurant De Librije *** uit Zwolle nemen hier het culinaire voortouw. Bijgestaan door een DJ Steef, een slagwerker, zangeres Eva Van Manen en geur dj Dr Perfume zullen zij u per emotie naar een zintuiglijk hoogtepunt begeleiden. Tijdens ‘De Carousel’ worden volgende emoties geserveerd.

Sensueel
Stoer
Extravagant
Sereen
Nostalgie

De overige 12 chefs zullen trouwens ook aanwezig zijn, altijd bereid om hun mening en visie te delen omtrent de 5 geserveerde emoties. Voor 165 € kan u ook hier van de partij zijn, reservatie is verplicht. Ik ben alvast reuze benieuwd wat Jonnie Boer me zal serveren… en/of Gault Millau's nieuwbakken 20 op 20 chef Sergio Herman eens vriendelijk in de lens wil lachen.

3 opmerkingen:

Chef op Bestelling zei

hollands gedoe, zeer wansmakelijk en een voorbode van de ondergang van de popcultus imho

Sid Frisjes zei

Ik ben vooral benieuwd of ik tijdens de "carousel of senses" even onder de indruk zal zijn al tijdens de presentatie van Persoone begin dit jaar in Brugge. Dat was ook proeven, ruiken, zien en horen met verbluffend resultaat.

Sid Frisjes zei

Het was vooral heel smakelijk ipv wansmakelijk mag ik toch wel zeggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...