maandag, augustus 10, 2009

Dobbelewitjes

De kermis is in de stad en dat wel twee weken lang. Hoogdagen voor foorvolk allerhande (type marginale agressieve autotuners, kettingrokende tienermoeders, white thrash...) welke u als extra attractie kan bezichtigen, gratis en voor niets.

Zelf heb ik mijn fietsroute van / naar het werk reeds omgebuigd zodat ik het oord van verderf niet moet passeren. En toch... toch ga ik een uitzondering moeten maken. Naar verluidt zou het kleine standje naast de carrousel nog steeds 'dobbelewitjes' verkopen, een soortement snoepgoed wat gerust onder jeugdsentiment te klasseren valt.

Ik dacht even een foto te googlen maar schijnbaar zijn 'dobbelewitjes' een onbekend iets op internet. De eerste verwijzing ernaar kwam zelfs van een post op coolinary, om maar te zeggen. Of ik schrijf 'dobbelewitjes', of ze dreigen vergeten te worden. Een dezer dagen langs de foor dus om een velletje te halen, te fotograferen en te vereeuwigen voor het nageslacht.

7 opmerkingen:

akim a.j. willems zei

Heerlijk!
Vooral als er van die koppige stukjes papier aan blijven kleven die je dan mee opeet.

saartje zei

Nu ben ik wel benieuwd waar het in godsnaam over gaat... Ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord! Kom op met die foto!

Catweazle zei

op de kermis gezien dat ze dat in 2 woorden schrijven. dobbele witjes.
Kheb er dan toch geen gekocht. Zoiets kan alleen maar tegenvallen.

Sid Frisjes zei

Ik ben er langs geweest maar ze zagen er niet uit zoals in mijn herinneringen.

Twee woorden inderdaad, al meende ik noble witjes te lezen...

Unknown zei

In St. Niklaas op de bloemenmarkt van allerheiligen bij de ingang van hêtre kerkhof daar verkochten ze Die vroeger

Unknown zei

Ken er iemand het recept ??

Heidi zei

Heb ook al naar het recept gezocht. Vroeger kochten we die altijd op allerheiligen in Sint Niklaas aan de ingang van het kerkhof. Ze heten toen nobele witjes. Het waren een soort kleine macaronnetjes die op een bakpapier plakten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...