zondag, april 19, 2009

Goed gegeten in Cucina Marangon

Razende honger, check! Reservatie, check! Goed gezelschap, check! Centjes / Visa in the pocket, check! Vriendin en ik waren helemaal klaar om ons eens gastronomisch te laten verwennen in Cucina Marangon. Iets na zeven parkeerden we de auto op de Grote Markt in Turnhout, waarna we nipt de cameraploeg van VTM konden ontwijken. De ontvangst was op zijn minst gezegd hartelijk te noemen. Lach hier, kus daar, kwinkslag ginder… ik had niets anders verwacht?

Eenmaal gezeten werd ons zoals het hoort een aperitief aangeboden. Gezien we iets te vieren hadden namen we allebei een glaasje prosecco. En daarna nog eentje. In afwachting van de bestelde 4-gangen-menu kwamen de hapjes op tafel, een trio van pasta met huisbereide focaccia. Werden vervolgens met veel schwung, aangepaste wijn en leuke verhalen aan tafel geserveerd:

* Rijstsalade ‘Primavera' kreeft / smeuïge stokvis / kruidenkoekje / kreeftenvinaigrette/

* Cannelloni tamme eend / ricotta van schapenmelk / stoofpotje van rode ui, kerstomaatjes, basilicum en mascarpone

* Lamscoteletjes‘duizendblad' van aubergine en aardappel / groene asperges / morieltjes / lamsjus ‘natuur'

* Parfait ‘Marsala' / meloencoulis

We smulden en smikkelden onze buikjes mooi rond, zo lekker was het. Na de maaltijd volgde nog wat koffie, thee, limoncello, huisgemaakte koekjes en hoe kan het ook anders… een flinke babbel. Toen de grote wijzer op de 12 stond en de kleine op de 1 besloten we afscheid te nemen, kwestie van elkaar toch nog de nodige nachtrust te gunnen. Van uitgebreid tafelen gesproken.

3 opmerkingen:

Sarah zei

op het risico af om ruzie te krijgen maar ik kan het toch niet laten:
'we' parkeerden de auto?? :)

Sid Frisjes zei

Tuurlijk is dat we.... iemand moet de parkeerplaats toch spotten en vervolgens aanwijzigingen geven hoe erin te geraken.

two man job :-)

saartje zei

Romantisch dineren, romantisch parkeren... 't is weer eens iets anders! :-)
Klinkt verrukkelijk, dat eten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...