zondag, februari 08, 2009

The Roots of Chocolate, een aangename smaakervaring

Over mijn eerste ervaringen met de chocolade van Dominique Persoone konden jullie hier al lezen. Op zondag 5 januari, de vooravond van The Flemish Primitives, gingen vriendin en ik al eens langs The Chocolate Line en kochten er onder meer onderstaand doosje.

Het betreft hier een degustatiedoosje van 's mans chocolade expeditie naar Mexico, "The Roots of Chocolate".

In het mooie doosje vinden we 7 artisanaal vervaardigde pralines terug, elk met hun eigen smaak. Mango de Brasil, Café De Olla, UFO, Origine Tabasco, Chili, Jamaica Flower en Passionfruit, Lime,Vodka.

Hierboven zien we twee van mijn favorieten. Bij de Chili met zijn pure chocoladejasje, is er een aangename balans tussen de vrij bittere chocoladeganache, het zoete van het dunne laagje marsepein en het scherpe van de peper. Bij de groene Passionfruit, Lime, Vodka krijg je na de wat zoete smaak van de passievrucht en de melkchocolade direct een kick van het acide van de limoen. Topchocolaatjes.

De naam van de Pure Criollo Origin Tabasco verwijst naar de Criollo, een Mexicaanse cacaoboon die stamt uit de tijd van de Maya's. Tabasco verwijst dan weer naar de Mexicaanse regio en dus niet naar de pikante smaakmaker. Het verdict, een volle, ongelofelijk lekkere chocoladesmaak.
Zelf proeven?
The Chocolate Line
Simon Stevinplein 19
8000 Brugge

5 opmerkingen:

Sylvie zei

En wedden dat het artikel uit Kook voor dit stukje blog de inspiratiebron was ;-)?

Sid Frisjes zei

Helaas pindakaas... Gezien de leuke ervaringen met de Chocolate Shooter van F. zaterdag met ne maat richting Brugge gereden om pralines te kopen en de aanschaf van zo'n shooter te overwegen.

1/2 kg pralines + 4 tequila pralines was het resultaat.

Lekker

Anoniem zei

Dat zien er heerlijke maar poepdure kunstwerkjes uit. Te mooi om op te eten lijkt me!
Geen shooter gekocht dan?
PS: geen idee of er een volgende reeks van Temptation Island komt, maar goed geprobeerd in ieder geval :-).

Sid Frisjes zei

Shooter is voor de volgende keer.
Prijs kan wel tellen, maar het is het meer dan waard. Binnekort nog een overzicht van 1/2 kg pralines waaronder (tequila, ui, citroengras, peper, wasabi, gember, saffraan curry, advocaat...)

Anoniem zei

Die Chili-praline was überlekker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...