dinsdag, januari 06, 2009

The Flemish Primitives, the day after

Gisteren met heel veel plezier van 9 uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds in het Concertgebouw van Brugge vertoefd. Bernard Lahousse en Peter Monbaillue van The Flanders Taste Foundation hadden hier voor de eerste editie van hun The Flemish Primitives namelijk hun kamp opgeslagen. Na veel wikken en wegen ben ik tot de conclusie gekomen dat het quasi onmogelijk is om er me met een simpel verslag vanaf te brengen. Daarom zal er in de loop van de weken op coolinary.be regelmatig iets verschijnen over dit event dat, daar was iedereen het unaniem over eens, een schot in de roos was.

De leidraad doorheen de ganse dag was
Foodpairing, het combineren van smaken rekening houdend met hun belangrijkste smaakcomponenten. Van de olijke professor Peter Barham naar de slotrede van Heston Blumenthal & Albert Adrià. 10 topchefs volbrachten hun taak (zie eerdere post) met verve, chocolatier Dominque Persoone verblufte de zaal met zijn creaties en de gastsprekers hadden niet de minste moeite om de talrijk opgekomen culinaire goegemeente aan hun lippen te doen hangen. Gene Bervoets kreeg de bewonderenswaardige opdracht toegedicht om het geheel aaneen te praten.

Voor de handigheid maak ik hier een tag “Flemish Primitives” aan waaronder ik alle gerelateerde posts zal classificeren. Surf ondertussen alvast naar hun website om de video van gisteren te bekijken. Spot Sid Frisjes en win een foodpairing aan huis. Als het even mag ga ik nu nog wat nagenieten.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Sidfrisjes, ik ben jaloers.. Had er graag naartoe gegaan maar zit hier met examens.
Voor mijn wintermenu heb ik de foodpairing website intensief gebruikt, thanks Flanders Taste Foundation!

Groeten
van Filip

joris zei

Sid Frisjes staat als laatste in de rij aan te schuiven aan de fritkraam!

Sid Frisjes zei

Filip, je menu ziet er net als je site heel goed uit. Ik zou zo mijn voeten onder je eettafel willen komen steken :-)

Uitgebreid verslag per chef volgt nog op mijn site... voorlopig nog even alles "plaatsen". Je kreeg er echt een schat aan info. Succes nog met je examen trouwens.

Anoniem zei

Gespot. Een vlaamse primitieveling. Net voor de inleiding door Gene berevoets. In een blauwe sweater!?

Sid Frisjes zei

Helaas Tom, ik had geen blauwe sweater aan.

charlotte zei

je verliet de zaal na uiteenzetting Bart De Poorter.Links voor U stonden 3 mannen te praten en op een meter na U een man redelijk klein met een beige hemd

Sid Frisjes zei

Ik ben nog eens gaan kijken naar de video Charlotte maar ik moet je teleurstellen. Zowaar een dubbelganger, dat wel maar ik ben het niet.

Wegens uitermate moeilijk hierbij het antwoord. Vlak voor Gene op het podium komt links in beeld, bijna onzichtbaar door de duisternis. Tom zat er dicht bij maar koos de verkeerde persoon op het juiste moment.

Arnold en Mara zei

beste sid gisteravond was er een uitzending van gentse waterzooi daar was een spaans liedje in ik kan er niet achter komen hoe het heet mischien kan je me helpen groetjes van arnold

Sid Frisjes zei

Howla, moeilijke vraag. Ik heb eigenlijk alleen het bereiden van het eten gezien dus ik vrees dat ik je niet kan helpen. Tenzij je het hier fonetisch kan neuriën natuurlijk.

Arnold en Mara zei

het was spaans met een paar lange uithalen mischien weten je contacten het of zo.anders het tel nummer van de b.r.t

Sid Frisjes zei

Ik vrees dat je best eens naar de VRT belt dan (02/7413111). Enige Spaanstalige nummer dat me nu te binnen schiet is "La Cucaracha"

Arnold en Mara zei

thanx groetjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...