vrijdag, januari 16, 2009

De lekkerste chef - de resultaten

* Jamie Oliver gaat met slechts 3 % van de stemmen aan de haal. Daarmee scoort hij niet alleen het minst goed van alle televisiechefs, hij scoort eigenlijk quasi niet.

* Doen het met elk 7 % van de stemmen meer dan dubbel zo goed als Jamie Oliver:
Jeroen Meus, Piet Huysentruyt, en Viki Geunes. Meus had ik hoger geschat na het geweldige “Plat Préféré” en met Huysentruyt weet je nooit. Hij doet het in de boekhandel mogelijk nog beter dan op televisie maar in de poll kwam het niet echt tot uiting. Misschien dat zijn passage bij “Keukenrebellen” u op een verkeerd spoor heeft gezet maar Geunes (** / Gault Millau chef van het jaar / uit de Kempen) verdient wel degelijk meer appreciatie.

* 11% van de stemmen per chef en in totaal goed voor 8 Michelin-sterren,
Sergio Herman (***), Heston Blumenthal (***) en Sang-Hoon Degeimbre (**). Valt het op dat deze chefs telkens één van de meest vooruitstrevende zijn in eigen land.

*
Peter Goossens (***), gevestigde waarde en rots in de culinaire branding is goed voor 15% van de stemmen.

* Graag had ik hier geschreven dat de lezers op
coolinary echte foodies, gastronomen of hobbykoks zijn maar wat blijkt? Zet één vrouw tussen het rijtje chefs en iedereen wil zich plots aan haar boezem drukken. Winnaar van de poll met 23 % van de stemmen, Nigella Lawson. Mevrouw Lawson, u kunt uw prijs in de kempen komen afhalen, blijven slapen is geen probleem

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Letterlijk en figuurlijk een heerlijke blog! Iets op tegen dat ik hem aan mijn lijstje links toevoeg?

Sid Frisjes zei

dankuwel... ik vind mii jou dan weer een woordspeling van jewelste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...