dinsdag, oktober 28, 2008

Vrt schrapt Plat Préféré met Hitler!

Jammer maar helaas, de uitzending van deze avond van "Plat Préféré", het steengoede programma van Jeroen Meus op Canvas, wordt gecancelled. Plat Annulé zoals dat dan heet bij De Morgen.

De reden waarom de aflevering niet wordt uitgezonden... het was er eentje over Hitler zijn favoriete gerecht en dat kan niet in een entertainmentprogramma.

Mag ik dat kleingeestig vinden? Net zoals ik zijn wanpraktijken afschuwelijk mag vinden. Ik betwijfel ernstig of er op deze aardkloot nog mensen zijn die niet van het besnorde klootzakje gehoord hebben. Laat staan in België waar Canvas de laatste jaren meer over Hitler heeft uitgezonden dan de lieftallige Goedele Wachters zich verspreekt tijdens het journaal. Denkt men nu echt dat we Hitler plots een toffe gozer gaan vinden omdat hij forel in een botersausje eet? De kijker een beetje krediet geven denk ik dan.

Was het de VRT trouwens ook niet die bovenstaande prent van Hitler vorige week in een advertentie in Humo gebruikte? Dat vond ik dan weer straf. Google het woordje "duitser" en dat is het eerste prentje dat je krijgt.

Als er iemand nog kort en bondig of lang en langdradig wil uitleggen waarom dit programma niet uitgezonden mocht worden, voel u vrij om de commentbox te benutten want ik ben nog altijd niet overtuigd.

5 opmerkingen:

Sarah zei

helemaal met je eens
ik had echt heel graag willen zien..

E. Stilker zei

volledig mee akkoord ... trouwens een van de grootste massamoordenaars van de 20e eeuw was Leopold II. Maar dat vinden we allemaal zo erg niet ...

joris zei

Ja, het is enggeestig van de VRT. De openbare omroep kan zich beter focussen op andere zaken dan het annuleren van een entertainmentprogramma 'omdat het ethisch niet verantwoord is'. In plaats van problemen van nu, de kwestie Congo bijvoorbeeld, uitvoeriger te belichten zodat de VN beseft hoe dringend het is om daar snel op te treden.

Anoniem zei

Nope, hier ook geen uitleg waarom de VRT gelijk had...
Ik kan op een hele hoop redenen opkomen, maar er is geen enkele die mij echt kan overtuigen.
Dus nog iemand hier, die het helemaal met je eens is :-)

Anoniem zei

Ik heb het nieuws van de plat annulé in Amerika gelezen op de site van de Morgen... Ik kan er nog altijd niet bij hoe klein ons landje is... blijkbaar niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...