dinsdag, oktober 14, 2008

Rode linzensoep met fetakaas

Receptjes, we moeten er eerlijk in zijn, komen te weinig aan bod op coolinary. Hierbij dus een poging om daar verandering in te brengen en wel met de vriendelijke medewerking van FoodLoversCompanie alwaar Sarah en ik gisteren een workshop "winterse stoofgerechten" gevolgd hebben.

Nodig:

1 fijngesnipperde ui, 1 stengel selder in kleine blokjes gesneden, 2 wortels in blokjes gesneden, 2 rode paprika's in blokjes gesneden, 2 fijngehakte teentjes look, 2 koffielepels gemalen komijn, 35 gr tomatenpuree, 1 koffielepel fijngestampt korianderzaad, 1 mespuntje chilipoeder, 200 gr rode linzen, 1 bosje grof gehakte platte peterselie, +/- 2,2 liter kippenbouillon, 250 gr verbrokkelde fetakaas en 1 bosje verse koriander.

Doen:

* Fruit de ui in olijfolie, voeg wortel, selder en paprika toe en laat goed aanstoven.

* Voeg vervolgens look, komijn en korianderzaadjes toe en meng onder de groentjes.

* Tomatenpuree toevoegen (tomateren) en even verder laten stoven.

* Linzen toevoegen alsook de bouillon en de platte peterselie en aan de kook brengen. Laat op een zacht vuurtje 30 minuutjes sudderen.

* Afkruiden met peper en zout en garneren met fetakaas en verse koriander.

1 opmerking:

Sarah zei

en lekker dat dat was!
ik heb alles al op een lijstje gezet zodat ik het straks of morgen nog eens kan maken. njam njam. rode linzen rock!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...