dinsdag, september 30, 2008

Plat Préféré, update

Op het moment dat VTM "Chef in Nood", een remake van Ramsay's Kitchen Nightmares, na vijf afleveringen voor bekeken houdt, komt Canvas op de proppen met een ander kookprogramma: Le Plat Préféré.

"Le Plat Préféré", is niet zomaar een nieuw kookprogramma met Jeroen Meus, er is over nagedacht. Welliswaar maar een minuutje volgens de Leuvenaar maar toch, niet zomaar een ripoff van een goed scorend buitenlands programma.

De (uiteraard bekende) mensen wiens favoriete gerechten worden nagemaakt zijn zo dood als een pier en daarin verschilt Le Plat Préféré zo ongeveer met elk kookprogramma, waarin de centrale gast achteraf netjes aan tafel aanschuift en zegt dat het lekker is. Toegegeven, Johnny Cash, Louis de Funès, Jacques Brèl, Freddy Mercury... ze zouden ook bij leven en welzijn niet misstaan in een kookprogramma. Anyhow, ik denk wel dat het de moeite moet zijn en nestel mezelf dan ook omstreeks 21.10 h voor Canvas of laat the Ol' videorecorder zijn werk doen.

En daar zat ik dan voor de televisie, (een minuutje ofzo te laat) keek met grote ogen en zag dat het goed was. Heel goed.

Begrijp me niet verkeerd, ik kan me kostelijk amuseren met het zoveelste kookprogramma op eender welke zender, maar Le Plat Préféré torent met kop en nek (schouders en bovenlichaam) boven de middelmaat uit die we maar al te vaak voorgeschoteld krijgen. En daar zijn uiteraard redenen voor….

1/ Het betreft hier geen doorslagje van een ander programma maar wel een oerdegelijk concept… snufje geschiedenis, twee eetlepels archiefmateriaal, een handvol dooie mensen en koken maar. Resultaat, een programma dat er in gaat als zoete koek!

2/ Jeroen Meus, op de eerste plaats nog altijd kok die, zo wil het toeval, het programma ook nog presenteert. Meus speelt vooralsnog geen typetje en dat is maar best ook. Zet er pakweg Gène Bervoets of godbetert Felice en het programma verliest 75% van zijn charme. Zijn bezoekje aan de schrijfhut was misschien op het randje emo maar laten we dat dan toch door de vingers zien.

3/ Puike website ook. Klikken op de, euhm..
hier dus.

Als het kan, we zouden zo fan worden op facebook :-)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik had ook al beslist om te kijken... 'k ben eens benieuwd!

E. Stilker zei

"Chef in nood" afgevoerd? Ik heb een paar dingen via Internet gezien en vond het wel lachen en schrijnend tegelijkertijd (29euro voor een kreeftentaartje voorgerecht, met rivierkreeftjes van de Colruyt, excuse me-je??!). Heb trouwens 2 nachtjes in hotel De Bonte Os geslapen en die Ignace was toen al een lolbroek. Spijtig dat ik er toen niet gegeten heb (of net niet).

Sid Frisjes zei

Het verschil met het origineel is bijwijlen toch groot hoor... al doet/deed Luc het nog redelijk goed.

Anoniem zei

en niet vergeten: alle recepten terug te vinden op platprefere.canvas.be

Sarah zei

ik vond dat zoooooo mooi, plat prefere! echt ontroerend soms zelfs. en dan chef in nood, ik vond het toch soms lachen hoor. eigenlijk is dat ook geen reclame voor je zaak vrees ik :)

Sid Frisjes zei

Chef in nood viel wel te pruimen hé... maar stond toch redelijk ver van't origineel qua probleemgehalte... En zoals uit de update mag blijken, ik ben van van plat préféré.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...