dinsdag, juni 17, 2008

Champagne

De Champagnestreek, geweldig om te bezoeken al was het maar om de bubbels. Laten we voor een keer eens niet lyrisch doen en het bezoekje zo goed mogelijk proberen te beschrijven aan de hand van harde cijfers.

3 dagen Champagne en evenveel (3 dus) Champagnehuizen waar we in totaal 5 glazen champagne kregen aangeboden. In één huis werden er dagelijks 80.000 flessen gebotteld en in de kelder stonden er maar liefst 7.000.000 flessen op een nieuwe eigenaar te wachten. Om het bezinksel naar de stop te doen zakken worden deze flessen gedeeltelijk door machines gedraaid maar ook manueel. 1 persoon zou zo per dag +/- 50.000 flessen een kwartslag draaien. Door 1 lokale wijnboer werden er trouwens nog 90 flessen champagne afgeleverd aan het hotel voor onze lokale wijnboer annex bakker die voor “Fata Morgana” koekjes aan het bakken was en dus niet mee op uitstap kon.

In hotel Bagatel, waar we twee nachten logeerden, was het over het algemeen rustig vertoeven. Niet dat er veel geslapen werd, daar zorgde 8 luide nachtbrakers, 1 vreselijke snurker en 1 op hol geslagen brandalarm wel voor. +/- 5 uurtjes slaap op 2 nachten is te weinig, dat weten we nu ook wel. Dat brandalarm trouwens waren wij niet, die 8 nachtbrakers daarentegen. 11 flessen wodka van 80 € op 2 dagen bracht onze rekening in de lokale disco vlotjes op 880 € ofte 35.500 oude Belgische franken.

Iets anders gedaan dan gedronken? Tuurlijk wel… +/- 15 uur op de bus gezeten waarvan 1,5 uur wegens gemiste afrit. Gelukkig konden we daar af en toe wel een dutje doen. In Reims viel er slechts 1 kathedraal te bezichtigen, in Troyes en Epernay wel een stuk of 10 kerken.

Dit was de 1ste schoolreis van de avondschool en de 4 begeleidende leerkrachten hebben dat goed in elkaar gestoken. Volgende keer Barcelona!

2 opmerkingen:

Sarah zei

en daar krijgt gij dan educatief verlof voor!

trouwens, wat is dat met u en brandalarmen op verlof??

Sid Frisjes zei

Naah, ik pak geen edu verlof meer... Daar waren ze op het werk (terecht) geen fan van.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...