Snijboontjes in tomatensaus
Gisteren tijdens de les snijboontjes met tomatencompote gegeten. De heerlijke smaak van tomaat en de knapperige crunch van boontjes. Wat een combinatie! Nu blijkt dat de helft van de klas vroeger snijboontjes op deze manier geserveerd kreeg terwijl er bij ons enkel een ajuintje aan te pas kwam. Als iemand nog gouden combinaties met snijboontjes heeft mag die deze nu kenbaar maken.
6 opmerkingen:
Wij aten dat vroeger ook wel eens met tomatensaus. Maar ik ben persoonlijk meer liefhebber van het ajuintje.
Snijboontjes, vers van de struik, met mosterdsaus, fijngesnipperd sjalotje en stukjes tomaat!
Zo kregen wij dat altijd op ons bord. En zo maak ik ze nu ook zelf klaar.
Yep bij ons thuis ook altijd met een ajuintje. Ik heb zelf ettelijke kilo's snijbonen "gesneden".
Maar ik zou zeggen de boontjes, ajuintje, tomaten en spekblokjes. De licht gerookte zoute smaak trekt de snijboontjes naar een heel ander niveau. Of smijt er nog wat venkel en champignons bij en ik zou het serveren over tagliatelle of linguine en een gepaneerd escalopje erover.
Lap, praten over eten en ik ben vertrokken.
Sven had het pas nog gezegd dat je heel serieus met eten kunt bezig zijn... ik krijg er al honger van.
Jaja Sid, meet E.Stilker!! :)
Wij aten dat gewoon met bechamelsaus... nu maak ik het meestal klaar met een ajuintje. Of bij een pasta met wat champignons en zongedroogde tomaatjes en een klein beetje room. Ofzoiets.
Ik ga ook voor de spekblokjes, tomaat, uitje en wat italiaanse kruiden. Zo maak ik het meestal klaar en niet alleen met snijboontjes maar ook princesseboontjes. Snijboontjes maakte mijn mama ook met een beetje zuur (azijn) ajuinsausje inplaats gewoon gestoofd met ajuin.
Een reactie posten