donderdag, mei 22, 2008

New York

Negen dagen geen berichtje op Coolinary, dat kan alleen maar grote vakantie geweest zijn. En inderdaad, een weekje New York was de reden dat hier niets maar dan ook niets te lezen viel. Zes dagen New York komt overeen met vijf nachten van gemiddeld zes uur slaap in een schabouwelijke herberg en dan moet er ook nog eens twee keer een tijdsverschil van zes uur goedgemaakt worden. Geen wonder dat we ons bij de thuiskomst uit de "city that never sleeps" in de "city that always sleeps" wanen. Dertien uur slaap kan deugd doen.

New York is, zoals te verwachten, een metropool waar alles tegen een sneltempo vooruitgaat. Eten doet men elders en als het even kan ook nog terwijl men zich verplaatst. Ik heb het even geprobeerd en bleek er een kei in te zijn.

Iced coffee van Starbucks in de ene hand, valies in de andere, een andere tas over de schouder en gaan... makkie. Een hotdog on the go, nog zo'n traditional die geen enkel probleem met zich meebracht net als een slice pizza op een slaapdronken avond. Een ander paar mouwen was een vers samengesteld slaatje uit Whole Foods Market, al wandelend opgegeten (met vork, zonder mes) terwijl ik het lokale verkeer trotseerde.

Whole Foods is trouwens een supermarkt om u tegen te zeggen met een keur aan verse artikelen (vlees, vis, groenten, fruit...) in de aanbieding. Aan de verschillende bars kan je je recycleerbaar potje vullen met tal van lekkers zoals koude slaatjes, verse groenten, noten, fruit, warme gerechten, brood, pasta noem maar op.

Een andere zaak waar ik mijn ogen heb uitgekeken was Dean & Deluca. Ook hier een geweldig aanbod verswaren, delicatessen en ready to go maaltijden. Couscous en kort aangebakken tonijn met sesamkorst kunnen geweldig smaken, zelfs als je dat snel rechtstaand opeet. Uiteraard betaal je daar allemaal voor en dat is ook de reden waarom ik de versgeopende oesters of blini met kaviaar niet geprobeerd heb. Foto's trekken was ook hier verboden al heb ik de paparazzo in mezelf even laten bovenkomen. Iets wat ik volgens anderen beter had gedaan toen we Ethan Hawke passeerden die met zijn hond aan het wandelen was. Maar hij zag er lang niet zo goed uit als de lekkernijen van Dean & Deluca. Helaas pindakaas.

Lekker en gezond is dus duidelijk in opmars in New York al zal het nog wel een tijdje duren voor "den dikke Amerikaander" zijn portie McDonalds, Pizzahut, Wendy's of Nathan's links zal laten liggen. Over Nathan's binnenkort meer, want niet het vrijheidsbeeld noch ground zero hebben bij mijn vriendin de grootste indruk nagelaten, wel het immense schransfestijn bij Nathan's.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Sid, je kwam wel degelijk thuis in de 'city that always sleeps' hoor...

Relax, grapje he!

Sarah zei

ja die wholefoods is echt niet normaal he! maar daar betaal je dan ook wel stevig voor.

ook naar Katz geweest voor de walgelijke blubberpastrami?

o ja die tonijn waar je het over hebt heet dat niet 'tataki'? keilekker jom!

Sid Frisjes zei

Echt waar... wholefoods mag direct naar België komen en Dean & Deluca ook.

Katz naar goede gewoonte een paar keer gepasseerd maar lauw warme hahm 14 cm hoog op een broodje zegt me niet zoveel.

Bij Tataki ga je inderdaad de vis heel kort dichtschroeien, maar vervolgens als carpaccio sbijden, en dat laatste was nu niet het geval. Maar wel heel heel lekker.

saartje zei

Wij plannen toch een 'dinertje' bij Katz als we naar NY gaan in september... We zijn er bij vorige bezoekjes altijd gepasseerd, en nu willen we er ook eens gaan eten: hou jullie op de hoogt (ondertussen met schrik in het hart!)

Anoniem zei

Die foodadresjes onthou ik voor als ik ooit eens in NY geraak.

Anoniem zei

Dean & Delucca is echt wel the place to be voor rasechte foodies.

Anoniem zei

Awel, ik vond die pastrami sandwich bij Katz best wel de moeite...

Sid Frisjes zei

Allez hup, volgende keer zal ik ook bij Katz binnenspringen om vervolgens om de hoek bij de Max Fish, onze hang-out in NY een drankje te gaan nuttigen.

Anoniem zei

Haai,

via via hier terechtgekomen -altijd fijn om te lezen over mensen die pizza's pimpen, muji kennen en houden van lekker eten- in NY vond ik
www.ricetoriches.com (alle soorten rijstpap),
www.mitsuwa.com (+-20min met de bus maar zeer de moeite, een japans shoppingcenter met kleine restaurantjes),
laboratoriodelgelato.com (alle soorten ijs) en
www.themudtruck.com (heel gezellig koffie-café) ook zeker de moeite!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...