zondag, april 06, 2008

Doe het eens met bier

Niets lekkerder op een warme dag dan een fris pintje drinken in aangenaam gezelschap. De foto aan uw rechterzijde doet allicht vermoeden dat achter het alter ego Sid Frisjes een bierliefhebber schuilgaat, de nachtelijke escapades kunnen dat bevestigen. Het moet echter al van mijn jeugdjaren geleden zijn dat ik me bezondigd heb aan het mengen van bier met andere drank. Met enige durf bestelden we in café WirWar in Turnhout al eens een duikboot. Hoegaarden en appeljenever, what were we thinking.

Iedereen kent een mazoet (pils en cola), een spavela (pils en bruiswater), of een sneeuwwitje (pils met witte limonade) en op enkele uitzonderingen na stopt het daar ook. Liefhebbers van biercocktails kunnen hun hartje ophalen met het boek "Doe het eens met bier" van Jef Van den Steen en reppen zich na de dichtstbijzijnde boekhandel best richting drankencentrale want onze gouden godendrank laat zich schijnbaar gemakkelijk mengen met drank allerhande.

Meer dan 150 verrassende cocktails met bier in de hoofdrol en andere bekende sterspelers zoals daar zijn: champagne, siroop, jenever, wodka, wijn, rum, gin, ander bier maar ook bijvoorbeeld ei of banaan. Een nieuwe wereld gaat hier open en wij zijn al druk bezig onze ijsturbine af te stoffen voor het maken van een krieksorbet.

Het boek "Doe het eens met bier, meer dan 150 verrassende cocktails" is uitgegeven bij Davidsfonds/Leuven en is te bestellen door een simpele klik op volgend ISBNnr. 9789058265104. Afsluiten doen we met een kleine beschuldigende vinger naar alle dieetbewuste dames die op café gezellig een mazoet light bestellen. Wat maken jullie jezelf eigenlijk wijs?

1 opmerking:

Ruben zei

Kivela: fanta + pils
Tango: groseille + pils

Cocktails met bier: ik geef ze toch het nadeel van de twijfel...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...