dinsdag, maart 04, 2008

Mijn Restaurant

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden toen het impulsieve in mij de overhand kreeg en ik besloot in te gaan op een advertentie van zowel Ketnet als JimTV. Beide zenders waren op zoek naar wrappers, VJ's of hoe noemen we dat volkje ook al weer. Verstand komt met de jaren en nu weet ik ook met zekerheid dat ik niet met mijn kop in de kijker hoef te lopen.

Ten tijde van het legendarische Dahlia (aka Brotherwindmarch) drong een toiletbezoek zich al op als ik nog maar dacht aan optreden en als ik tijdens een optreden van Holy Racket mijn 8 obligatoire zinnetjes (dezelfde nota bene) mag doen, dan dient dat moment voorafgegaan te worden door het drinken van enkele biertjes. Als er een publiek of camera's in de buurt zijn (of een combinatie) dan wordt ik zenuwachtig.

Dat is ook direct de reden waarom deelnemen aan pakweg Blokken of de Pappenheimers er voor mij niet bij is, ongeacht de kans dat daar wel eens gescoord kan worden. Gratis vakantie met Peking Express of Expeditie Robinson? Ik dacht het niet!

Het enige waar ze mij nog voor mogen inschrijven is "Mijn Restaurant", vanavond en donderdag op VTM omstreeks 21.35h. In deze realityreeks, gebaseerd op het immens populaire Australische My Restaurant Rules, mogen 5 koppels het tegen elkaar opnemen met als inzet een eigen restaurant. De vijf koppels krijgen elk een te renoveren pand toegewezen en een budget van 200.000 €. Met deze ingrediënten kunnen ze aan de slag om zowel televotend Vlaanderen alsook de vakjury te overtuigen.

U vraagt zich af wie de nieuwe culinaire goden van ons land worden. Hier zijn de kandidaten:

* Ghislaine en Pieter treden aan in Oostende, kunnen allebei op de nodige ervaring in de horecasector bogen en dat is in een programma als het deze altijd mooi meegenomen.

* Schoonbroers Chris en Angelo, die in Gent hun restaurant krijgen toegewezen, hebben hun sporen verdiend in verschillende restaurants, op cruiseschepen en jawel, in een volkscafé. Laten we direct duidelijk zijn, Nicole en Hugo als vaste gast op vrijdagavond in tactisch gezien niet de beste zet,of toch?

* Lindsay en David die geen ervaring hebben in restaurantland zullen in Antwerpen de stiel voor de camera mogen leren. Gebrek aan ervaring was in Australië meermaals de aanleiding tot een vroegtijdige exit. Benieuwd of deze foodies het tot een goed einde brengen.

* Micheline en Jelle, beide kok van opleiding, mogen in Leuven de potten beroeren. Bij de combinatie moeder/zoon en het gegeven studentenstad denk ik dat een betaalbaar volksrestaurant wel eens kan scoren. Langs de andere kant scoorden hun Australische tegenhangers ook niet al te best... wie weet.

* Last but not least, Yanaïka en Stephanie. Deze twee goedlachse, niet onaantrekkelijke jongedames mogen hun kansje wagen in Hasselt. Ook hier hebben ze met Yanaïka alweer een sous-chef in de rangen.

Het lot van deze mensen ligt in de handen van de vakjury, bestaande uit volgende mensen:

Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant Hof van Cleve
Dirk De Prins, ondermeer hoofdredacteur van het magazine Culinaire Ambiance
Christel Cabanier, één van Vlaanderens topmanagers op gebied van horeca

Yep, de volgende maanden zal ik dinsdag netjes voor de buis naar VTM kijken en donderdag de video programmeren voor Mijn Restaurant.

2 opmerkingen:

Rani drinkt Koninck zei

Terwijl er hiernaast voor iedereen gestemd wordt misschien nu al laten weten dat Team Oostende in de aflevering van deze avond zich van hun mooiste kant laat zien. Laat die ster maar komen :-)

Anja zei

Ik kijk ook naar Mijn Restaurant en echt het is zoveel leuker dan 'Mijn tent is Top'wat Nederland uitzend.Ben wel benieuwd wie gaat winnen....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...