dinsdag, maart 11, 2008

Avondles

Blijkbaar is het vandaag de "lang leve avondschool dag" op Coolinary. Na een post over de tongstrelende dranken van de wijnles van gisteren is het nu de beurt aan enkele foto's van de les "modetrends" van afgelopen donderdag.

Eerst aan de beurt is het aperitiefhapje, een appelquiche met mousse van beuling en chorizosnippers. In het rietje, en dus niet in het glas, zit de favoriete cocktail van James Bond. Martini, gin en groene olijf gemixt in een blender en door middel van xanthaan gebonden tot gom. Als een blonde 007 kan, dan mag een folieke met zijn martini ook geen probleem zijn.


Blijkbaar durft men in de moderne gastronomie een bepaalde kleur wel eens laten overheersen in een gerecht. Geprobeerd en goedgekeurd al blijft al dat zwart natuurlijk wennen. Op de foto ziet u zwarte risotto met enokis en parmezaanschaafsel. Het Chinese teken, de risotto en de vis danken hun kleur aan inktvisinkt. Verder lag er nog een sausje van witte wijn en geitenkaas op het bord.Het hoofdgerecht dan: Een gelei van boschampignonbouillon, heilbot, distelzwam en een rozemarijnaardappel.Wegens tijdsgebrek zijn we schijnbaar vergeten foto's te trekken van het dessert. Ik herinner me nog wortelsorbet, chocoladerijstpap, marsepeinmousse en champagnesabayon.

2 opmerkingen:

Sarah zei

Schijnbaar ziet dat er héél lekker uit, blijkbaar! :)

Sid Frisjes zei

Mijn opdracht was zoveel mogelijk IJ's in de tekst te verwerken, vandaar :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...