zaterdag, juli 07, 2007

El Guapo Stuntteam con Carne

Chili con Carne is iets wat ik eigenlijk nog niet zo lang maak maar de basis is zo simpel, goedkoop en… het is een gerecht dat je volledig naar je eigen hand kan zetten. Vorige donderdag nog de proef op de som gedaan en het gehakt de tomaten en bonen gekocht in de Lidl voor een 3,5 €.

Mitch Thundersticks van het geweldige El Guapo Stuntteam bezorgde ons zijn persoonlijke recept voor een mean ass Chili Con Carne.

Ingredi├źnten:

500 g gehakt
1 groene en 1 rode paprika
Rode pepertjes (schijfjes)
4 Tomaten (of een blik)
1 blik rode chilibonen1 a 2 ajuinen
Mais
Suiker
Chili poeder
Komijn
OreganoCayennepeper
Zwarte Peper
Zout
Laurier
Look
Olijfolie

Bereiding:

* Het gehakt samen met de ajuinen bakken in voldoende olijfolie en “vollebak” kruiden met chilipoeder, komijn, oregano, zout en peper. Ondertussen prak je het gehakt in kleine stukjes met het vork.

* In blokjes gesneden paprika, pepertjes en tomaten erbij eventueel bijkruiden en vervolgens een teentje of vier geperste knoflook en twee blaadjes laurier toevoegen en goed omroeren.

* Een klontje suiker toevoegen even laten pruttelen en vervolgens de chilibonen en de mais toevoegen.

* Laat nog even op een zacht vuur trekken en voeg indien nodig nog wat tomatenpuree toe.

De EGST serveertip krijg je er gratis bij: Serveren met stokbrood of tortilla’s , sla, zure room of mayonaise en lots of cheese!!! Banderos cool range nachos zijn er lekker bij en uiteraard heel veel bier. As rawk ’n roll as it gets!

De bijdrage van Coolinary beperk zicht tot een kick ass picture van Mitch Thundersticks, het toevoegen van Tequila aan de serveertip en een slimme manier om zelf zure room te maken mocht je die niet in huis hebben. Neem een dl room en roer er twee eetlepels citroensap door. Laat een half uurtje staan, roer af en toe door et voila!

1 opmerking:

Sid Frisjes zei

Een vegetarische variant is altijd welkom. Mocht iemand een receptje hebben, lemmeknow!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...