dinsdag, april 24, 2007

Kookboeken in de solden!

Na De Slegte gaat nu ook Taxandria boekhandel zijn deuren dicht doen in Turnhout en wel op 1 juni. Slecht nieuws voor boekminnend Turnhout, goed nieuws voor mij want zo’n sluiting gaat gepaard met een totale uitverkoop. Momenteel krijg je op alle aankopen 25 % korting al gok en hoop ik stiekem dat het kortingspercentage de volgende weken nog oploopt natuurlijk.

Ik zaterdag dus op verkenning in het culinaire boekenrek en volgende boeken vonden moeiteloos hun weg richting mijn collectie.

* Superwijn 2007 van Matt Skinner: - De Australiër gidst je door het wijnlandschap en maakt je wegwijs tussen de verschillende wijnen van deze wereld zoals de Cabernet Sauvignon, Chablis, Pinot Noir… en wat belangrijker is, hij houdt nog rekening met ieders beurs. Wijntjes van minder dan 10 euro tot champieter van over de 100 euro, de sommerlier van de Fifteen restaurants van Jamie Oliver geeft er de nodige uitleg over. Op feestjes dus best niet meer met Liebfraumilch afkomen want vanaf heden ben ik een kenner!
* River Café Kookboek Groen van Rose Gray en Ruth Rogers: - De dames achter het gekende River Café in Londen komen in dit boek met een reeks verfrissende recepten voor de dag waarin steeds een kruid of een groente de hoofdrol speelt doch het is geen vegetarisch kookboek. De recepten staan netjes per maand gerangschikt zodat het voor de leken nog makkelijker wordt om te zoeken wat er in een welbepaalde maand nu eigenlijk echt vers te krijgen is. Staat deze week nog op mijn menu, hun pizza met geitenkaas en rucola!
* Vis à Vis van Kim Maclean: - Een viskookboek zoveel is duidelijk maar het allereerste dat opvalt is dat in dit boek niet één foto te vinden is. Ik ben van het principe dat kookboeken zonder foto’s niet te vertrouwen zijn, maar de verhalen van mevrouw Maclean lazen zo leuk en de recepten klonken zo lekker dat ik het boek gewoon niet links kon laten liggen. Mijn eerste kookboek zonder foto’s is dus een feit!

3 opmerkingen:

Kaatje zei

Ohla, moet ik ook eens langsgaan dit weekend...

Sid Frisjes zei

Mmmh, dus er is een Turnhoutconnectie...

Ann zei

't Is triestig gesteld met boekenwinkels in Turnhout. Zeer triestig... Tot in De Slegte ben ik zelfs nog niet geraakt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...