donderdag, april 05, 2007

De Orde van de Zatte Mus

Tot voor kort (gisteren om eerlijk te zijn) had ik nog nooit gehoord van “de orde van de zatte mus”, maar na het lezen van een klein artikel in de streekkrant ben ik toch op zoek gegaan naar meer informatie.

Zo is dit illustere genootschap ontstaan uit een voorliefde voor Belgische bieren, zoals u allen weet, nog steeds de beste van deze aardkloot. De orde kwam tot de ontdekking dat de selectie bieren op café nogal beperkt is, te wijten aan de alleenheerserij van de grotere brouwerijen en besloot op ontdekkingstocht te gaan naar de minder gekende Belgische bieren, streekbieren zo u wil.

Meer over “de orde van de zatte mus” kan je lezen als je de link volgt, wat ons vooral interesseert is natuurlijk hun 12 uur van het bierpatrimonium. Op 14 april kan je in de parochiezaal van Oosthoven een 75 streekbieren gaan proeven, de toegang is gratis dus waarom zou je eens niet binnenspringen? Ik vermoed niet dat 12 uur genoeg is om alle 75 bieren soldaat te maken, maar een mens kan proberen. Enkele bieren uit het assortiment spreken alvast tot mijn verbeelding, zoals daar zijn: “Dulle Teve”, “Lucifer”,”Boskeun”, “Bosprotter” en “Karmeliet Trippel”. Als je de flesjes ook mee naar huis mag nemen zou ik alvast gaan voor een Boerken of een Boerinneke…

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt goed, klinkt goed, maar dat aanbod van bieren valt hier nog wel mee hoor. Volgende keer mee naar het Paters Vaetje (100 bieren) of de Kulminator (550 bieren!)?

Maar toegegeven: de kans is daar groter dat je last krijgt met een zatte rus dan dat je er aan tafel zit met de orde van de zatte mus...

Sid Frisjes zei

En in ons aller Turnhout kan je in de Spijtigen Duvel ook altijd terecht hé

Anoniem zei

Absoluut, maar die barvrouw op zondag kent er niks van he! :)

Anoniem zei

Hela, geen kwaad woord over 'die van os' of ge hebt mee mij te doen. Begin dus al maar te lopen! Stukske roadie!

Sid Frisjes zei

You tell him J Magic... Ik vind dat die dat nog maar goed doet.

We zouden er trouwens nog eens eentje moeten gaan drinken ofzo! Preferably wanneer uw eega er aan het werken is natuurlijk.

Chef Jeena zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...