vrijdag, juni 30, 2006

Festivalfood... for the masses

Gezellig, het festivalseizoen beleeft weeral hoogdagen en duizenden mensen vinden hun weg naar wei en tent voor muziek, een natje en een droogje. Op kleinere festivals mag je al blij zijn met een eetstand en vaak houdt het ook op bij een frietkraam alwaar je de kleinste en duurste portie frieten kan kopen. Op grotere festivals is er gelukkig meer keus, je vindt er “verse broodjes, fuit, warme dranken, ijs, pizza en pasta, noodles en enkele oosterse kraampjes. Feit blijft echter dat je veel betaalt voor magere porties die amper de maag vullen.

Zelf durf ik zo af en toe te gaan voor een stukje pizza, gefrituurde kippenvleugeltjes en bij mooi weer een stukje watermeloen. Gelukkig brengt m’n hobby (fotografie) me soms een stapje dichter bij de betere cuisine.

Ondergetekende trok op het geweldige Graspop op onderzoek en in de medewerkerstent viel m’n mond open van verbazing (en honger). Je neemt een tray, bestek en bord en begint aan te schuiven aan het buffet waar ze je volgende vragen stellen.

“Had u graag soep gewenst meneer?”
“Frietjes, puree of kroketjes?”
“Stoofvlees, videe of gehaktballetjes in tomatensaus?”
“Gerookte zalm of liever gestoomd, en heeft u daar graag een slaatje bij?”
“Nog een ijsje of liever een fruitslaatje?”

Kijk dat noem ik nu service. Chapeau voor alle mensen die daar een heel weekend buiten het zicht van de festivalganger hun nikkel staan af te draaien. Rest me nog te zeggen dat in het VIPrestaurant een soortgelijk buffet te verkrijgen was aan 17 € per passage. Sorry jongens maar zo vip ben je dan toch niet.

Ooit trouwens de eer en het genoegen gehad om op het Bizarre festival in Duitsland te vertoeven waar er zelfs een flink uit de kluiten viskraam stond. Iets wat afgelopen jaar trouwens was komen overwaaien naar Pukkelpop (de kraam van deze Nederlander viel te herkennen aan de molen op het dak).

M’n favoriet wat natjes betreft blijft toch de Milkshake Amaretto van Dour. Melk, vanille-ijs, Amaretto en een ei. Ideaal om de dag in te zetten. Om af te sluiten zijn de icecoffee’s dan weer geweldig, zeker bij prachtig zomerweer.

U bent nog aan het lezen zegt u? U had al lang in de rij moeten staan aan de eetbonnekesstand!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...