maandag, september 18, 2006

Actief culinair met de ingrediënten van Antwerpen Noord

Wandel mee door de Atheneumbuurt en ontdek welke culinaire verrassingen deze
buurt voor u in petto heeft. De Atheneumbuurt in het noorden van Antwerpen
is een veelkleurige buurt waar uiteenlopende groepen hun thuis hebben
gevonden en waar dan ook de meest verscheiden culinaire ingrediënten te
vinden zijn.

De stad Antwerpen organiseert de komende maanden culinaire wandelingen om
amateur-koks te tonen dat Antwerpen Noord vele winkeltjes en
gespecialiseerde supermarkten rijk is, die allen een verscheiden en exotisch
assortiment van ingrediënten aanbieden. Dit op een boogscheut van het
Centraal Station en de bushaltes op de Franklin Rooseveltplaats.

Naar aanleiding van het straatfestival ''tWinkelend Noord' in Antwerpen
Noord bracht de stad Antwerpen in juni 2004 een boekje uit over exotische,
kwalitatieve en onbekende culinaire ingrediënten die te vinden zijn in
Antwerpen Noord. Het boekje is nog steeds een succes bij amateur-koks en
gratis te verkrijgen in de stadswinkel, bij Toerisme Antwerpen op de Grote
Markt en in de bibliotheek Permeke op het De Coninckplein 25. Het is een
prima aanvulling in iedere kookboekenbibliotheek. Veel kookboeken vermelden
namelijk bepaalde ingrediënten in recepten, maar vertellen niet hoe u die
producten best selecteert, gebruikt, bewaart, ....

Omdat er veel belangstelling bestaat voor kwalitatief en exotisch koken,
organiseert de stad Antwerpen een reeks van 10 culinaire wandelingen die de
Atheneumbuurt in Antwerpen Noord op de kaart zet.

Elke zaterdag bewandelt u letterlijk een ander thema. In de voormiddag
wandelt u door de buurt, bezoekt u vaak onbekende winkels en maakt u kennis
met allerlei exotische ingrediënten. Professioneel culinair journalist
Daphne Aalders leert u de producten kennen en gebruiken. Tegelijkertijd
worden de nodige ingrediënten aangekocht voor de workshop in de namiddag. Na
een lekker middagmaal (uiteraard aansluitend op het thema) kunnen
geïnteresseerden deelnemen aan de interactieve kookworkshop waarbij de
finesses van het thema worden verkend. Het middagmaal wordt klaargemaakt
door de koks van Grand Café Permeke (De Coninckplein 25).

Programma

30 september 2006: Verrassend Afrikaans

14 oktober 2006: Boeiend Indiaas

28 oktober 2006: Fijn Vietnamees

25 november 2006: Zalig Libanees

9 december 2006: Gemakkelijk Chinees

20 januari 2007: Luchtig Marokkaans

3 februari 2007: Lekker Indonesisch

17 februari 2007: Kleurrijk Turks

3 maart 2007: Verwarmend Japans

17 maart 2007: Vurig Thai


Praktisch

De wandelingen vinden plaats op een zaterdag, afspraak steeds om 10 uur in
Grand Café Permeke, De Coninckplein 25, 2060 Antwerpen. Ze eindigen daar ook
omstreeks 14.30 uur.

De deelnameprijs bedraagt 15 euro(maaltijd inbegrepen). Geschikt voor
beginnende koks, u hoeft geen materiaal mee te brengen.

Inschrijven kan telefonisch op het nummer 03 226 96 67 of via e-mail op
geert.allaert@stad.antwerpen.be

www.antwerpen.be/stationsomgeving

2 opmerkingen:

Sarah zei

amai gij zijt ook ne rappe!

Sid Frisjes zei

Copy paste m'n beste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...